Nvidia by si přála aby lidé na 5060 nahlíželi jako na 3060 12GB, realita je očividně jiná. Záleží na tom?
Lidé žerou Huangovi DLSS4 Transformer, Frame (Fake) Generation, Ray Tracing, Path Tracing (jaký Tracing bude next?) přímo z ruky. Má usery dokonale omotané kolem prstu.
Stačí se podívat na nový Switch 2. Opět zastaralý HW (XSS je stále výkonnější), zachraňuje to, světe div se, (ne-)překvapivě AI, neboli DLSS. Vlastně to tak trochu připomíná frašku z výroku RTX 5070 = RTX 4090 performance, jenže od Nintendo nikdo nic nečeká, tudíž tam je to OK.
Za DLSS, aneb FSR jsem jako majitel starších GPU rád, tohle má skutečně smysl, za FG ovšem nikoliv, a z RT mám zatím smíšené dojmy. :)
@
7c (08.06.2025 07:27): UE je náročný na VRAM. Kamarád má RTX 4070 12GB a jeho další karta musí být pochopitelně Nvidia, ale s min. 16GB a jak sám říká s 50% vyšším výkonem. UE4 ve hrách na mě dojem neudělal. Na první pohled ohromí, na druhý si všimneš nedostatků v detailech. Z nových her také téměř nic nehraji, nebýt závodních her.
Stejně je to srandovní, díky chybě v doostření DLSS kamarád hraje TES Oblivion Remastered s FSR a FG od AMD ve 4K, a prý je to první hra kde nejde poznat generování snímků. Dříve nechtěl on nějakém FG ani slyšet. Lidé si zvyknou rychle.